Кутабы на кефире


Кутабы на кефире с зеленым луком и сыром

Кутабы на кефире с зеленым луком и сыром

Ингредиенты:

  • Кефир – 250 мл.
  • Соль – 0.5 ч.л + для посыпки готовых лепешек сверху.
  • Растительное масло – 1 ст. л.
  • Мука ~ 300 г.
  • Зеленые перья лука – пучок.
  • Сыр ~100–120 г.
  • Сливочное масло- 1–2 ст. ложка.

 

Кутабы желательно подавать сразу «с пылу с жару».

Готовим.
1. Соедините кефир и растительное масло, добавьте соль (0.5 ч.л.) и тщательно перемешайте.

Просейте в массу муку. Замесите мягкое и слегка липкое тесто. Накройте тесто полотенцем, оставьте на 15–20 минут при комнатной температуре.

2. Готовим начинку: соедините натертый на крупной терке сыр и рубленый лук.

3. Тесто разделите на части, снова накройте полотенцем. Берите по одному шарику теста и формируйте кутабы следующим образом.

Вариант «А». Каждый шарик теста раскатайте в тонкий «блин», подсыпая необходимое количество муки. Распределите начинку тонким слоем по одной половине раскатанного пласта. Накройте начинку второй (свободной) половиной, легонько похлопайте ладошкой по лепешке, чтобы удалить лишний воздух, склейте края лепешки, обрежьте неровные края.

Вариант «Б» формирования лепешек. Раскатайте один «блин», выложите начинку и накройте вторым раскатанным «блином», обрежьте края, формируя круг. По необходимости подсыпайте муку.

4. Обжарьте лепешку на сухой разогретой сковороде, когда одна сторона подрумянится, переверните на другую. Подрумяненную сторону смажьте растопленным сливочным маслом. Удобно использовать силиконовую кисточку.
Когда подрумянится вторая сторона, переложите лепешку на блюдо смазанной стороной вниз и смажьте маслом другую (верхнюю) сторону. Готовые лепешки посыпаем солью.

Прекрасная закуска готова!

Приятного аппетита!
Рецептик от Маруси.

 

9 Доказательная польза кефира для здоровья

Кефир - это самая популярная среди любителей здорового образа жизни.

Богатый питательными веществами и пробиотиками, он очень полезен для пищеварения и здоровья кишечника.

Многие считают его полезнее йогурта.

Вот 9 преимуществ кефира для здоровья, подтвержденные исследованиями.

Кефир - это кисломолочный напиток, который традиционно готовят из коровьего или козьего молока.

Получается путем добавления кефирных зерен в молоко.Это не зерна злаков, а зерноподобные колонии дрожжей и молочнокислых бактерий, которые по внешнему виду напоминают цветную капусту.

В течение примерно 24 часов микроорганизмы в кефирных зернах размножаются и сбраживают сахара в молоке, превращая его в кефир.

Затем зерна удаляются из жидкости и могут использоваться снова.

Другими словами, кефир - это напиток, а зерна кефира - это закваска, которую вы используете для приготовления напитка.

Кефир родом из некоторых регионов Восточной Европы и Юго-Западной Азии.Название происходит от турецкого слова keyif , что означает «хорошее самочувствие» после еды (1).

Молочнокислые бактерии зерна превращают лактозу в молочную кислоту, поэтому кефир имеет кислый вкус, как йогурт, но имеет более жидкую консистенцию.

Порция нежирного кефира на 6 унций (175 мл) содержит (2):

  • Белок: 4 грамма
  • Кальций: 10% от RDI
  • Фосфор: 15% от RDI
  • Витамин B12: 12% от RDI
  • Рибофлавин (B2): 10% от RDI
  • Магний: 3% от RDI
  • Достаточное количество витамина D

Кроме того, в кефире около 100 калорий, 7–8 граммов углеводов и 3–6 граммов жира, в зависимости от типа используемого молока.

Кефир также содержит широкий спектр биоактивных соединений, включая органические кислоты и пептиды, которые способствуют его пользе для здоровья (1).

Безмолочные версии кефира могут быть приготовлены из кокосовой воды, кокосового молока или других сладких жидкостей. Они не будут иметь такой же профиль питательных веществ, как кефир на молочной основе.

Краткое описание Кефир - кисломолочный напиток, полученный из зерен кефира. Это богатый источник кальция, белка и витаминов группы В.

Некоторые микроорганизмы могут оказывать благотворное влияние на здоровье при приеме внутрь (3).

Известные как пробиотики, эти микроорганизмы могут влиять на здоровье различными способами, помогая пищеварению, регулированию веса и психическому здоровью (4, 5, 6).

Йогурт - самая известная пробиотическая пища в западной диете, но на самом деле кефир - гораздо более мощный источник.

Зерна кефира содержат до 61 штамма бактерий и дрожжей, что делает их очень богатым и разнообразным источником пробиотиков, хотя разнообразие может варьироваться (7).

Прочие кисломолочные продукты изготавливаются из гораздо меньшего количества штаммов и не содержат дрожжей.

Резюме Кефир может содержать до 61 различных микроорганизмов, что делает его гораздо более мощным источником пробиотиков, чем многие другие кисломолочные продукты.

Считается, что некоторые пробиотики в кефире защищают от инфекций.

Сюда входит пробиотик Lactobacillus kefiri , который является уникальным для кефира.

Исследования показывают, что этот пробиотик может подавлять рост различных вредных бактерий, включая Salmonella , Helicobacter pylori и E.coli (8, 9).

Кефиран, один из углеводов, содержащихся в кефире, также обладает антибактериальными свойствами (10).

Резюме Кефир содержит пробиотик Lactobacillus kefiri и углеводный кефиран, которые защищают от вредных бактерий.

Остеопороз характеризуется разрушением костной ткани и является серьезной проблемой в западных странах.

Это особенно распространено среди пожилых женщин и значительно повышает риск переломов.

Обеспечение адекватного потребления кальция - один из наиболее эффективных способов улучшить здоровье костей и замедлить прогрессирование остеопороза (11).

Полножирный кефир - это не только отличный источник кальция, но и витамин К2, который играет центральную роль в метаболизме кальция. Было показано, что добавление K2 снижает риск переломов на 81% (12, 13).

Недавние исследования на животных связывают кефир с повышенным усвоением кальция костными клетками. Это приводит к повышению плотности костей, что должно помочь предотвратить переломы (14).

Резюме Кефир из молочных продуктов является отличным источником кальция, а жирный молочный кефир также содержит витамин K2. Эти питательные вещества очень полезны для здоровья костей.

Рак - одна из основных причин смерти в мире.

Это происходит, когда аномальные клетки в вашем теле бесконтрольно растут, например, в опухоли.

Считается, что пробиотики в ферментированных молочных продуктах уменьшают рост опухоли, стимулируя вашу иммунную систему. Следовательно, возможно, что кефир может бороться с раком (15).

Эта защитная роль была продемонстрирована в нескольких исследованиях в пробирках (16, 17).

Одно исследование показало, что экстракт кефира снижает количество клеток рака груди человека на 56% по сравнению с 14% для экстракта йогурта (18).

Имейте в виду, что прежде чем можно будет сделать твердые выводы, необходимы исследования на людях.

Резюме Некоторые исследования в пробирках и на животных показывают, что кефир может подавлять рост раковых клеток. Однако в настоящее время исследований на людях нет.

Пробиотики, такие как кефир, могут помочь восстановить баланс полезных бактерий в кишечнике.

Вот почему они очень эффективны при лечении многих форм диареи (19, 20).

Более того, есть множество доказательств того, что пробиотики и пробиотические продукты могут облегчить многие проблемы с пищеварением (5).

К ним относятся синдром раздраженного кишечника (СРК), язвы, вызванные инфекцией H. pylori и многие другие (21, 22, 23, 24).

По этой причине кефир может быть полезен при проблемах с пищеварением.

Резюме Пробиотики, такие как кефир, могут лечить несколько форм диареи. Они также могут улучшить состояние при различных заболеваниях пищеварительной системы.

Обычные молочные продукты содержат натуральный сахар, называемый лактозой.

Многие люди, особенно взрослые, не могут правильно расщеплять и переваривать лактозу. Это состояние называется непереносимостью лактозы (25).

Молочнокислые бактерии в ферментированных молочных продуктах, таких как кефир и йогурт, превращают лактозу в молочную кислоту, поэтому эти продукты содержат гораздо меньше лактозы, чем молоко.

Они также содержат ферменты, которые способствуют дальнейшему расщеплению лактозы.

Таким образом, люди с непереносимостью лактозы обычно хорошо переносят кефир, по крайней мере, по сравнению с обычным молоком (26).

Имейте в виду, что можно приготовить кефир, на 100% не содержащий лактозы, используя кокосовую воду, фруктовый сок или другой немолочный напиток.

Резюме Кефир имеет низкое содержание лактозы, поскольку содержащиеся в нем молочнокислые бактерии уже предварительно переварили лактозу.Люди с непереносимостью лактозы часто могут без проблем пить кефир.

Аллергические реакции вызваны воспалительными реакциями на определенные продукты или вещества.

Люди с сверхчувствительной иммунной системой более склонны к аллергии, которая может спровоцировать такие состояния, как астма.

В исследованиях на животных было показано, что кефир подавляет воспалительные реакции, связанные с аллергией и астмой (27, 28).

Для лучшего изучения этих эффектов необходимы исследования на людях.

Резюме Ограниченные данные исследований на животных показывают, что употребление кефира может уменьшить аллергические реакции.

Если вы не уверены в качестве покупного кефира, вы можете легко приготовить его дома.

Кефир в сочетании со свежими фруктами делает вкусный и полезный десерт.

Зерна кефира доступны в некоторых магазинах здорового питания и супермаркетах, а также в Интернете.

Вы также можете найти множество сообщений в блогах и видео, в которых рассказывается о производстве кефира, но процесс очень прост:

  • Положите 1–2 столовые ложки (14–28 граммов) кефира в небольшую банку.Чем больше вы используете, тем быстрее он будет культивироваться.
  • Добавьте около 2 стаканов (500 мл) молока, желательно органического или даже сырого. Молоко коров, выращенных травой, очень полезно для здоровья. Оставьте 1 дюйм (2,5 см) наверху банки.
  • Можно добавить жирные сливки, если хотите более густой кефир.
  • Закройте крышку и оставьте на 12–36 часов при комнатной температуре. Вот и все.

Готово, когда оно начинает выглядеть комковатым. После того, как вы аккуратно процедите жидкость, остаются оригинальные крупинки кефира.

Теперь вы можете положить зерна в новую банку с молоком, и процесс начнется заново.

Он вкусный, питательный и экологически чистый.

Магазин кефирных круп здесь.

Краткое описание Домашний кефир легко приготовить из кефирных зерен и молока.

Кефир - это здоровый ферментированный продукт, по консистенции сопоставимый с питьевым йогуртом.

Этот продукт традиционно готовят из молочного молока, но существует множество немолочных вариантов.

Исследования показывают, что он укрепляет вашу иммунную систему, помогает при проблемах с пищеварением, улучшает здоровье костей и может даже бороться с раком.

Начните с кефира сегодня, чтобы получить максимум удовольствия от этого вкусного кислого напитка.

.

KEFİR HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER


Kefir İlk Nerde Bulunmuştur?

Кефир; tarihte ilk olarak Kafkas halkının, başkalarından sır gibi saklayarak geleneksel olarak tükettiği, sağlık etkilerinin anlaşılmasıyla Rusların sanatoryumlarında hastalarına geçielk. Кефир; kimine göre peygamber hediyesi, kimine göre bir aşk öyküsü (İrina ile Kafkas prensi) sonunda sırrı ortaya çıkarılmış ве «эльмастан желчь kıymetli» дейишиед künarüm.Даха сонра Avrupa’ya ve tüm dünyaya yayılmıştır. Dünyada üzerinde sağlık etkileriyle ilgili en çok araştırma yapılan gıdalar arasında bulunmaktadır; birçok önemli sağlık etkileri bilimsel olarak kanıtlanmıştır.


Кефир данеси недир?

«Probiyotik bombaları» олан кефир данелери догал, GDO içermeyen gerçek kefir mayasıdır. Йоктан вар эдилемез.

Kefir danesine bakıldığında görülen; кремси бейаз ренкли, яры серт (эзилмейен), юварлак япыда, кучук танелердир.Mikroskop altında incelendiğindeyse muhteşem bir mikroflora içeriği bulunmaktadır, gözle görülen polisakkarit-protein matriksi içine yerleşmiş çeşitli ve yükseksek Sayıda lakterıler asit, ail bakterıkini asit. Типик кефир бактерилери Lactobacillus kefiranofaciens, Lactobacillus kefirgranum, Lactobacillus parakefir ’реж. Ayrıca Lactobacillus ацидофилин, Bifidobacterium SPP., Лактобактерии рамнозус, лактобактерии плантарум, Lactobacillus Casei, lacobacillus Bulgaricus, термофильный стрептококк, Lactobacillus Helveticus, Lactococcus Лактис Gibi önemli laktik асит bakterileri, asetik асит bakterileri ве Saccharomyces, Kluyveromyces Gibi mayalar bulunur.

Kefir yaparken hangi sütü kullanalım

Danenin süte ilavesiyle 25 ° C de yaklaşık 1 günde kefir olur. Sütün, katkı ve antibiyotik içermemesi gerekir, içerirse kefir olmaz, kefir mayası da zarar görür. Iğ sütün muhakkak kaynatılması gerekir, çünkü hastalık yapan mikropları içerme riski fazladır. Günlük pastörize sütü kaynatmaya gerek yoktur, hafif ılık yaparak mayalanabilir. Önemli olan mayalama sıcaklığı yoğurt sütündeki gibi yüksek (45 ° C) değildir; kefirin mayalama sıcaklığı 25 ° C реж.

Kefirle İlgili Doru Bildiiniz Yanlışlar:

  1. Kefir danesine metal değmez-YANLIŞ! Кефир данесине бакыр, alüminyum gibi metal salınımı olan metaller çok zarar verir, bu tür metaller kullanılmamalıdır. Paslanmaz çelik mutfak aletlerinin kullanımı hiçbir sakınca vermez. Кефир danesine değmemesi gereken elinizdir, ellemeyin, yoksa mikroflora bozulur. Tahta kaşık kullanabilirsiniz, ama tahta yüzeylerin kolay mikrop barındırdığının farkında olup ona göre temizlik uygulanmalıdır.
  2. Кефир mayalaması karanlıkta yapılmalıdır-YANLIŞ: Böyle bir kural yok, karanlık, aydınlık kefir mayanızı veya kefirinizi etkilemez. Bunun için yer aramanıza gerek yok!
  3. Kefir mayam ne kadar büyükse o kadar iyidir-YANLIŞ: Кефир danesinin büyümesi veya büyük olması değil içeriğindeki mikrofloranın sağlıklı olması önemlidir. Дане büyütmeyi değil sağlıklı ве lezzetli kefir içmeyi hedeflemek önemlidir.
  4. Кефир майам хич бозулмаз, чок узун йыллар кулланабилирим- ЯНЛИŞ! Evet, iyi bakarsanız uzun süre kullanabilirsiniz.Ancak mutfak koşullarında bir süre sonra çeşitli bulaşmalardan (Sudan, mutfak malzemelerinden) dane yapısı etkilenebilir, laktik asit bakterilerinin orranı miktarı değişebilir, kfirinüşödenizin lenovo. Belli aralıklarla değiştirmek faydalıdır.
  5. Kefirin tadı çok kötü-YANLIŞ! Doğal kefirin tadı çok lezzetlidir, ferahlatır, rahatlatır, içmeye doyamazsınız. Kötü maya veya kalitesiz süt kullanılırsa kötü olur.

Кефир İle Ayran Arasındaki Farklar:

Ayran çok faydalı geleneksel bir içeceğimizdir, zararlı şekerli gazlı içecekler yerine çok iyitir alterna bir.Ancak kefir ayrana göre daha faydalı bir içecektir, aralarında önemli farklılıklar vardır:

1-Kefir, en zengin doğal probiyotik kaynağıdıçükirıkıçıı ayran, iki adet yo burt bakterisini içerir, probiyotik içecek olarak değerlendirilmez, yeterli probiyotik sayısını genellikle sağlayamaz. Dolayısıyla düzenli tüketilen kefirin sağlık üzerine yansımaları daha fazladır.

2-Ayrandaki bileşen oranı (su ile seyreltmeden dolayı) kefirden daha düşüktür, белок dolayısıyla, kalsiyum ve diğer süt bileşenleri bakımından kefir ayrana göre daha zengir.

3-Кефир, ayranda olduğu gibi tuz içermez.


датчанин Paylaşımı Doğru mudur:

Paylaşmak güzeldir, tabii ki paylaşabilirsiniz. Ancak kefir danesi pastörize edilen, ısıl işlem gören bir ürün değildir. Ev koşullarında gerçek mikroflorası değişebilir, bunu fark etmeyebilirsiniz, güvenip evde mayası çoalmış olan kişiden alırsınız, o da bilmeyebilir. Özellikle kötü koşullarda su içinde uzun süre bekletilmiş daneler gıda güvenliği bakımından çok risklidir (кефир mayasına су içerisinde 1 yıl raf ömrü verenler oluyanlı çok).

Evet, doğal olsun ama aynı zamanda kontrollü ve güvenilir olsun. Doğal diye zararlı mikropları içerme riski olan kefir mayalarından uzak durmak gerekir. Danelerin içeriği belli ve güvenilir kaynaktan temin edilmesi önemlidir.

Кефирин Озелликлери:


Зейнеп Бану Гюзель Сейдим

Проф. Д-р Зейнеп Бану Гюзель Сейдим кимдир?

Özgeçmiş

Prof. Dr. Zeynep Banu Güzel Seydim Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1991 год.1994-2001 yıllarında mecburi hizmet karşılığı yurt dışında eğitim hakkı verilen YÖK bursunu kazanmıştır. Amerik birleşik Devletleri’ndeki Clemson Üniversitesi’nde ikinci yüksek lisansını, doktorasını ve post doktorasını Gıda Teknolojisi anabilim dalında kefirin antimutajenik, biyzanejöndekéfirin antimutajenik, biyzaneellmylaşilışılışı 1996–2000 гг. Клемсон Üniversitesinde научный сотрудник, 2000–2001 гг. Yılları arasında специалист по исследованиям оларак çalışmıştır.Хален Клемсон, адъюнкт-профессор, профессор, занимающийся бюлунмакта ве ortak araştırmaları devam etmektedir.

2002 yılından itibaren Süleyman Demirel Üniversitesinde Gıda Mühendisliği Bölümünde Yrd. Doç. olarak çalışmaya başlamış, 2005 годовой отчет ве 2010 года професор олмуштур. ABD, İspanya, Makedonya, Güney Kore, Japonya, Tayland gibi birçok ülkede sunumlara katılmış, Brüksel’de AB proje değerlendirmeleri ve birçok ulusal ve uluslararası bilimsel dergide hakeştır yapm.

Kefir ve diğer fermente süt ürünleri, probiyotik doğal kültürler, sirke fermantasyonu olmak üzere Fonksiyonel gıdalar üzerinde uluslararası hakemli dergilerde yayıleumseladirımırımısuni AB Cost Projeleri kapsamında Проект «Биоактивные пищевые компоненты, функция митохондрий и здоровье MITOFOOD» «Farklı yöntemlerle üretilen elma sirkelerinin fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi» isimli yürütücüııııraDoktora ve yüksek lisans danışmanlıkları yapmış, 4 адет патента и 1 файл модели Türk Patent Enstitüsünden tescillenmiştir.

Toplum için gerekli olduğu inancıyla bilimsel birikimini Göller Bölgesi Teknokenti’nde doğal, güvenilir probiyotik maya üretimine aktararak Danem (www.kefirdanem.com; facebook vektorı Evli ve iki çocuk annesidir.

Tüm eserler listesine bu linkten ulaşılabilir: http: // w3.sdu.edu.tr/personel/02766/prof-dr-zeynep-banu-seydim

Kaynak: Kefirin sağlık etkileri (Güzel-Seydim ve Kök Taş, 2011)

13.08.2015 Perşembe gününü! программа Проф. д-р Зейнеп Бану Гюзель Сейдиме сорулан SORULAR VE CEVAPLARI

Sağlıklı Yaşıyoruz

.

якиндановых бейки: кефир - pinoeatshealthy

kefir, inek, keci ya da koyun sutunun ‘kefir tanecikleri’ ismi verilen bakteri / maya kulturu tarafindan fermente edilmesiyle olusan icecege verilen isimdir. кефирин кокени кузей кафкас дагларина даянийор. geleneksel kefir keci derisinden yapilan bir torba icinde bir kapi koluna asilarak yapilir, gelen gecen torbaya vurur, boylece kefir tanecikleri ve suturekli birbirine karisirmis. kefir kelimesinin turkce ‘köpür’ ya da ‘keyif’ten geldigi dusunuluyor.

kefir genelde oda sicakliginda ve bir tam gun boyunca fermente edilir. bu fermentaston sureci sonucunda eksi, gazli ve kendinden alkollu bir icecek elde edilir, tutmamis yogurda benzer bir kivam olusur. протеин кефир tanecikleri, яг ве sekerle birlikte laktik asit bakterisi ve mayasi icerir, sekil olarak boncuga ya da karnabahara benzer. bazi kefir taneciklerinde 50den fazla bakteri cesidi bulunurken her kefir mayasinda sagliga yararli lactobacillus cinsi bakteri kesinlikle bulunur.

kefir mayasi suda cozunen kefiran isimli polisakkaritler icerir, kefirin kaygan, yapiskan ve yogurdumsu yapisini bu madde saglar. майя beyazdan sariya kadar farkli renk tonlarinda olabilir, ustuste 24 saatten fazla mayalamak taneciklerin rengini sarartir. кефир tanecikleri tane tane boncuk seklinde ya da yapisik ceviz boyutunda olabilirler, ancak bu mayanin gucunu gostermez.

кефирин besin icerigi en cok mayalandigi sutle alakalidir, ozellikle icerdigi B12 vitamini sutun kalitesiyle ilgilidir.fermentasyon sirasinda sutun yapisi degisir, yeni icerikler olusur. сут секери лактоз майа тарафиндан лактик в сторону севрилир, бу неденле кефир асидик япия кавусур. пропионибактерии laktik asidin birazini propionic asite cevirir, laktozun bir kismi ise kefiran maddesine cevirilir. fermentasyon sirasinda olusan diger maddeler is, пировиноградный асит, асетик асит, ситрик асит ве протеин yikimi sonucu cesitli amino asitlerdir. fermentasyonun ilerleyen saatlerinde laktoz karbon diyoksit ve etil alkole donusur, sureye gore bu alkol orani% 1-2’ye kadar ulasabilir, bu da kefire kopuk goruntusunu ve gazli tadini verir.kisa sureli fermentasyonda alkol oranı% 0,2-0,3 civarinda kalir. fermentasyon sonucunda kefirde cok az laktoz kalir, bu da laktoz intoleransi olanlar icin kefiri guvenli bir alternatif haline getirir, ancak bunun icin 24saat mayalama guvenlidir, daha kisa sureli mayalamada laktozun cogu. ayrica kefir sutten daha uzun zamanda sindirilir, bu da yine intolerans sahipleri icin bir artidir.

marketlerde satilan endustriyel kefirlerde maya kullanilmaz, onun yerine yine belli bir miktar bakteri ve maya karisimi kullanilarak sise icinde kefirin her zaman tadini korumasi saglanir, kaliteesi ve maya icmiri kélikla.

кефир iceriginde sutte oldugu gibi kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum, bakır, molibden, manganez ve çinko bulunur, ayrica A vitamini, B1 vitamini (тиямин), B2 (витамин) B3 (рибофлавин) vitamini (пиридоксин), витамин B9 (фолик асит), витамин B12 (сиянокобаламин), C vitamini, D vitamini, E vitamini ve bunun янинда метионин, систеин, триптофан, фенилаланин, тирозин, лозин, изолезин, вализин, вализин, треансонин амино asitler de mevcuttur.

кефирде булунан пробиотик бактерилерин türleri ise genel olarak lactobacillus acidophilus, bifidobacterium bifidum, streptococcus thermophilus, lactobacillus delbrueckii subsp bulgaricus, lactobacillus helveranacillus. kefir icerisinde mililitre başına yaklaşık 1.000.000-1000000000 koloni oluşturan birim lactobacilli bulunur.

geleneksel kefir üretimi kefir taneleri ve bunlarin eklenecegi bir sut cinsi gerektirir.geleneksel yontemde kefir, keci derisinden bir kese icine sut ve maya konulmasi ve bunun gunde birkac kez karistirilmesi ile elde edilir. gunumuzde ise keci derisi kese yerine cam kavanoz gibi asindirici olmayan kaplar kullanilir. fermentasyon sirasinda olusan karbon dioksit gazi sivi seviyesinde yükselmeye neden olacagindan kap agzina kadar doldurulmaz. Кап исик гечирмез дегилсе исига дуярлы витамин бозулмасини önlemek için fermentasyon boyunca karanlikta saklanmalidir. Идеальная ода исиси 20-25 ° C и идеальная майалама суреси 24 сааттир (юксек ода сичаклигинда 18-20 саате дусебилир анчак 24 саати гечирмемек эстир).24 саатин сонунда майаланан кефир сузулур, танесиклер йени бир капта узерин сут экленерек майаланир, кефир сивиси исэ я о ан тукетилир, йа да даха сонра тукетилмек ичин долаба калдирилир. бу кефир сивиси дисарида 30 гуне кадар беклетилебилир, затен эскиден кефир япманин ана себеби де буздолаби олмайан ортамда суту мухафаза этмектир анчак гунумузде буна ихтияц калмамистирлам ен йолтемабиак ен йолтемабиак.

кефир sadece sutte degil, sekerli suda, soya, badem ve hindistan cevizi sutu kullanilarak da mayalanabilir ancak genelde zamanla kefir taneleri azalarak olecektir.ancak bazi durumlarda maya laktoz yerine diger turde sekeri kullanmaya alisarak yasamini bu альтернативный sutler icinde de devam ettirebilir.

кефир сын донемде сагликли ясам трендинин хиз казанмасийла юзийиллардир тукетилдиги анадолу, кафкас ве рус топракларини асип дуньяя яйилмис дурумдадир, артик дунянин нередейсе булл кефирнде маркетунде. кефир майаси айни заманда экси майа экмек япиминда, себзе турсусу курмакта, сут уруну йерине куланилмакта, хатта русьяда биркок йемек тарифинде ана малземе оларак куланилмактадир.

кефир майаси коюн багирсагина сут асилама йонтеми иле уретилебилир анчак бу эвде япилмаси имкансиз бир эйлем олдугундан киси кефир япмая басламак ичин майайи бир йерден темин этмек дурумундадир. ulkemizde ziraat fakulteleri artik kefir mayasi satmaya basladi, ancak klasik yontem olan es dosttan maya almak hala en cok kullanilan yontem.


кефирин ярарлари:

кефир birçok besin icin mukemmel bir kaynaktir:

iceriginde kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum, bakır, molibden, manganez ve çinko bulunur, ayrica A vitamini, B1 vitamini (тиямин), B2 vitamini (рибофлавин), витамин B3 (ниазин), витамин B3 (ниазин), , витамин B9 (фолик асит), витамин B12 (сиянокобаламин), C vitamini, D vitamini, E vitamini ve bunun yaninda, метионин, систеин, триптофан, фенилаланин, тирозин, лозин, изолезин, треонин, лисин вейллер де валин асит аминоибиес .

175 мл кефира icerisinde bulunanlar:

белок: 6 грамм.

калсиюм: 21% гунлюк онерилен дегер (БОГ).

fosfor: 20% GOD

витамин B12: 14% GOD

рибофлавин (витамин В2): 19% БОГ.

магнезюм: 5% БОГ.

бол миктарда D vitamini

куланилан суте гор якласик 100 калори, 7-8 грамм карбонхидрат и 3-6 граммов яг

кефирный йогурттан cok daha guclu bir probiyotiktir:

ее не кадар пробиотик (ярарли багирсак бактерилери) денилдигинде акла илк оларак йогурт gelse de kefir yogurttan cok daha fazla probiyotik icerir.кефир icinde 30-50 фаркли пробиётик чинси булунур, 1 йемек касиги кефирде 150 миляр бактери вардир (1). 4-5 йогурт cesit bakteri iceren icin bu sayi sadece 900 milyondur, yani kefirin sadece% 16si! bu nedenle kefir GAPS diyetinde iyilestirici olarak tanitilir.

кефирин гуклу антибактериел озелликлери булунур:

kefire ozgu lactobacillus kefirii bakterisinin zararli bakteri olusumunu engelleyebildigi calismalarca kanitlanmistir, ayrica kefiran maddesi de antibakteriyel ozelliktedir.

кефир кемик саглигини ийилестирир, кемик эримеси рискини азалтир:

там ягли сутле япилан кефир icerdigi kalsiyum ve K2 vitamini sayesinde kemik sagligi icin elzem onem tasir. сын хайван денейлеринде кефирин кемик хукрелеринде кальсиюм эмилимини арттирдиги гозленмистир, бу артан кемик йогунлугу ве азалан кирик риски демектир.

кефир кансере карси онлейичи олабилир:

кефирин пробиотик яписинин кансероджен мадде олусумуну азалтарак опухоль гелисини engelledigine inaniliyor.биркок тест calismasinda бу озеллик денейленмистир. bir calismada insan gogus kanserleri hucrelerinin azaltilmasi konusunda kefirin% 56, yogurdun ise% 14 etkili oldugu gorulmustur ancak bu calismalarin yeni olmasi nedeniyle kesin sonuclardan bahsetmeildir mumkun.

кефирин icerdigi probiyotikler sindirim sorunlarini cozmeye yardimcidir:

кефир пробиётиклери багирсактаки ​​бактери денгесини (симбиёз) йениден курмак ицин сын дерече ярарлидир. хем кабизлик, хем ишал сорунуна, хем де IBS, ульсератиф колит, спасик колон гиби, тум багирсак рахатсизликларинда эткилидир.

кефир алерджи ве астим белиртилерини азальтабилир:

alerji aslen zararsiz olan cevresel kosullara vucudun bagisiklik sisteminin verdigi enflamatuar tepkidir. hayvan deneylerinde astim vealerji durumlarinda kefirin antienflamatuar etkisinin bu belirtileri azalttigi gorulmustur.

кисача бакарсак:

  • bagisiklik sistemini desteklemek
  • bagirsak hastaliklarini iyilestirmek
  • кемик йогунлугуну арттирмак
  • alerji ve Intleranslarla savasmak
  • zararli Candida bakterisini oldurmek
  • детоксификасёна катки сагламак
  • bagirsakta kotu bakterileri oldurerek onlarin yerini almak
  • depresyonu iyilestirmek
  • otizmi iyilestirmek
  • sizintili bagirsak sendromunu iyilestirmek
  • кансерле савасмак
  • килограмм вермея ярдимчи олмак

сиз йокса хала ев япими кефир ичмийор мусунуз?


asagidaki resim uzerinden numara numara gidersek:

  1. герекли мальземелер: тахта я да пластик касик, ичиледжек кефири коймак ичин капакли кам кап, йени кефири майаламак ичин кам бардак, металл олмаян инсе бир сузгеч ве там яглы гунлук сут.
  2. бир пистолет Onceden yapilmis ve 24 саат beklemis olan kefiri suzup tekrar yapacagiz, resimde goruldugu uzere kefir ve sut ayrismis, uzeri kabuk baglayip sertlesmis durumda.
  3. icilecek kefiri koymak icin cam kap uzerine silikon ya da plastik suzgeci koyuyoruz.
  4. 24 саат беклемис кефиримизи узерине тасмамасина диккат эдерек босалтиёруз.
  5. тум кефири, альтта калан майайи да сийирарак сузгече алиоруз.
  6. тахта я да пластик касикла кефири назикче каристирийор, бойлече сивинин кам каба акмасини, танесиклеринсе сузгекте калмасини саглиоруз.
  7. bu islem sonunda tanecikler suzgecten gecemeyerek yukarda kaliyor, cam kapta ise kefirimiz hazir.
  8. taneciklerimizi cam bardaga alip uzerini tam yagli gunluk inek ya da keci sutu ile dolduruyoruz.
  9. yeni mayalanacak kefir tanecikleri ve sutumuzu mutfak dolabina, mayanlanmis ve taneciklerden ayrilmis kefir sivimizi ise kapagini kapatip buzdolabina aliyoruz, isterseniz hemen icebilirsiniz de.

кефир mayalamada dikkat edilmesi gereken puf noktalari:

  • kefire kesinlikle metal degmeyecek, bu mayanizin olumu demek olabilir.kimileri paslanmaz celik kullansa da alasimini bilmediginizden aluminyum icermesi riskinden celikten de uzak durmak mantikli, suzgec ve kasiginizi Plastik ya da Silikon, mayalama yaptiginiz ve kefiri suzdugungum kabesin. gerekli malzemeler ise asagidaki gibi:

  • mayalama suresince kefirin agzini kapatmaniza gerek yoktur. ее не кадар агзи капали олмасинда шикинти йокса да, бен сурекли ачилмайан бир мутфак долабина агзи ацик коймаи терчих эдийорум, подол каранлик, гем сичак, подол де тозсуз бир ортам.
  • suzulen kefir buzdolabinda 5-6 gun bekliyor, daha fazla bekletmeden icmelisiniz.
  • кефир ее пистолет mayalandiginda daha saglikli oluyor, 1 lt сут mayalayip 5 gun onu icmektense her gun 200 мл sut mayalamak cok daha mantikli, boylece hem kefir taneciklerinizi saklamakla ugrasmazsiniz hem de daha saglik oluyor. кефир mayalamak alistiginizda en fazla 3-4 dk suruyor, gunluk mayalama yapmanizi kesinlikle tavsiye ederim.
  • onerilen mayalama suresi 24 saat, ancak sicak havada bu sure kisalabilir, 18-20 saatte kefiriniz hazir hale gelebilir.«Не кадар экси, о кадар ийи» мантигийла кефири 36-48-72 саат беклетмек буюк бир хатадир, сут секери битип де бесленемейен майаниз йорулур ве гуцузлесир. kefiriniz 24 saatin sonunda suzulek icin hazirken asagidaki gibi gorunmelidir, daha fazla ayrim ve kabuk fazla mayaliyorsunuz, mayalama suresini kisaltmalisiniz anlamina gelebilir.
  • кефирин эн севдиги сут там яглы гунлук суттур, ягсиз сут ве ярим яглы сут бенс затен сагликсиз олмасинин яни сира кефирин бесленмеси ицин оптимальный дегилдир.uzun omurlu sutler de yine tercih edilmemelidir.
  • кефир mayasini mayalama arasinda yikamak tavsiye edilmez, kontaminasyon olusabilir.
  • кефир майасини узун уверенный сакламак ицин биркок йол мевкут. Benim bugune Кадар deneyip basariyla sakladigim, mayayi aninda tekrar kullanabildigim ики yontem вар: Biri узун omurlu сут ICINDE кулачок в Kapaklı kapta buzdolabinda bekletmek, digeri ISE tanecikleri suzgec ICINDE МСМОС suyuyla бир Кац Кез yikayip yi кулачок ве Kapaklı kapta buzdolabinda ancak бушель Сеферы МСМОС suyunda bekletmek .ее ики йонтем де беним кефирими 15-16 пистолет кадар коруду ве илк текрар майаламада кефирими тутту. 15 пистолет сут ве суйя ятырдигиниз кефириниз ил биркач теккрар майаламада тутмаябилир, ан кок 4. майаламадан сонра тутмаси бекленир. mayayi icme suyuyla yikayip buzlukta saklamak da baska bir yontem ancak ben denemedigim icin birsey diyemem.
  • mayanizin cogalmasi ya da ayni miktarda kalmasi mayanin gucunu gostermez ancak cogaldiginda etrafinizla paylasabilirsiniz. cogalan bir mayaniz varsa insanlara dagitabilir, birazini kefirinize karistirip tuketebilirsiniz, zarari yoktur.
  • кефирин тади бираз тузландигинда айрана якин, кивами тутмамис йогурт гибидир. buzdolabinda beklediginde daha da koyu bir kivam alir, йогурт yerine kullanilabilir, cacik ve ayran yapilabilir, tadi nispeten notr oldugundan meyvelerle смузи haline de getirilebilir.
  • gunde 200-250 мл кефира icmek yeterlidir.
  • oda sicakliginda ya da buzdolabindan henuz cikmis sutle yapilabilir, ben gunluk sut kullandigimdan her zaman sohuk sut ile mayalama yapiyorum.
  • marketten hazir kefir almis ve tadindan nefret etmisseniz yalniz degilsiniz, market kefirinin ev kefiriyle alakasi yok lezzet ve yararlilik olarak.ев япими кефири «тадини севмем кесин» dusuncesiyle itiyorsaniz, kesinlikle bir sans verin.

гордугунуз гиби кефир сонсуз ярарли, герчек анламда бир супер бесиндир, тукетменизи сиддетле тавсие эдерим.

кайнакча:

Гузель-Сейдим З.Б. и др. Обзор: функциональные свойства кефира. Crit Rev Food Sci Nutr. 2011 Март; 51 (3): 261-8.

St-Onge MP, et al. Потребление кефира не влияет на уровень липидов в плазме или скорость фракционного синтеза холестерина по сравнению с молоком у мужчин с гиперлипидемией: рандомизированное контролируемое исследование BMC Complement Altern Med.2002; 2: 1. Epub 2002 22 января

де Морено де Леблан А. и др. Изучение иммунных клеток, участвующих в противоопухолевом эффекте кефира на модели рака груди у мышей. J Dairy Sci 2007; 90 (4): 1920-8.

Гузель-Сейдим ЗБ, Кок-Тас Т, Грин А.К., Сейдим АЦ. Обзор: функциональные свойства кефира. Crit Rev Food Sci Nutr 2011; 51 (3): 261-8.

Chen HL, et. al. кефир улучшает костную массу и микроархитектуру в модели постменопаузального остеопороза на крысах с удаленными яичниками. Osteoporosis International 2014; PMID 25278298.

Hertzler SR, Clancy SM. Кефир улучшает пищеварение и переносимость лактозы у взрослых с нарушением пищеварения лактозы. J Am Diet Assoc 2003; 103 (5): 582-7.

Lopitz-Otsoa F, et al. Кефир: симбиотическое сообщество дрожжей и бактерий с предполагаемыми здоровыми способностями. Rev Iberoam Micol 2006; 23 (2): 67-74.

Лю Дж. Р. и др. Гипохолестеринемические эффекты молочного кефира и соевого молока-кефира у хомяков, вскармливаемых холестерином. Br J Nutr 2006; 95 (5): 939-46.

Виндерола К.Г. и др. Иммуномодулирующая способность кефира.J Dairy Rez 2005; 72 (2): 195-202.

Lopitz-Otsoa F, et al. Кефир: симбиотическое сообщество дрожжей и бактерий с предполагаемыми здоровыми способностями. Rev Iberoam Micol 2006; 23: 67-74.

Общество общей микробиологии. «Как пробиотики могут предотвратить болезнь». ScienceDaily. http://www.sciencedaily.com/releases/2009/04/090401200433.htm (по состоянию на 12 апреля 2014 г.)

https://en.wikipedia.org/wiki/Kefir

  1. http://www.nourishingplot.com/2015/10/21/surprising-probiotic-count-of-kefir-revealed/

https: // авторитетное питание.ru / 9-Health-Benefits-of-Kefir /

Нравится:

Нравится Загрузка ...

.

Kefir Kefir mayası Kefirin faydaları Evde kefir yapımı kefir mayası satışı

Kefir Kafkasyadan gelen sağlık iksiri

Кефир (Çerkesçe Kundeps) çok эски yıllardan Бери Kafkasya'da (tarihçesi için tıklayın!), Bugün ISE Tüm dünyada Ticari maksatla IMAL эдилен Кефир mayası yardımıyla yapılan köpüklü, кою kıvamlı (Йогурт kıvamında), Hafif ekşimsi бир içecektir.Kafkasya да yaşayan insanların uzun ömürlü ve sağlıklı olmasının sırrı bu mucizevi içecektir.Düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sisteminiz güçlendirir.Hastalıklara karşı direnci arttırır.Ozellikle yaşlı ve çocukların bağışıklık sistemi zayanırılıkāra Kefir yapımı ile ilgili videoyu aşağıda seyredebilirsiniz.

Кефир Маясы

Kefir mayası , beyazımtrak renkte, karnıbaharı andırır şekilde ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden meydana gelmiştir.Tanelerin içinde Torula mayaları, Sacharamyces sp., Streptococcus cremoris, Betabacterium sp. гиби микроорганизмалар булунур. Bunların faaliyeti sonucu süt asidi ve karbondioksit meydana gelir. İçerisinde bulunan mikroorganizmalardan bazıları süt şekerini parçalayarak süt asidi oluştururlar ve süt pıhtılaşır. Marketlerde hazır satılan kefirler de bakteri çeşitliliği çok daha azdır. Ticari üretimler maya kullanılmadan yapıldığı için hem daha ucuz hemde daha çok yarar sağlayan maya ile evde üretilmesi tavsiye olunur.Mayanın kalitesi çok önemlidir. Kaynağı Belli olmayan mayalarının içinde zararlı bakteriler olabilir bu yüzden aktarlardan yada eş dosttan maya temini yerine üniversitede üretilen içindeki bakterilerin analiz edilip onaylandımel terğı üretimler.

Çeşitli yayınlarda kefirin alerjik rahatsızlık, iştahsızlık, uykusuzluk, Verem ве Bobrek hastalıkların, bronşit в astımda, экзема tedavisinde колон Юмурталик ве göğüs kanseri, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesinde kullanıldığı belirtilmektedir.Бу konuda yapılan bir çok akademik çalışmayı ve konunun uzmanı akademisyenlerin yazılarını sitemizin arşivinde bulabilirsiniz. Kefirin başka nelere iyi geldiğini Sitemizde kefirin faydaları ve Neden kefir içmeliyim! başlığı altında bulabilirsiniz. Ayrıca GDO içermeyen yani genetiği değiştirilmiş bakteriler içermeyen Probiyotik özellikli tamamen doğal Büyüyo yourt mayası da sitemizden temin edilebilmektedir.

.

Смотрите также